ING Nederland

Intranetsite voor online help bij Selfserve-applicatie

ING Nederland klopte aanvankelijk aan bij een vertaalbureau met het verzoek de Engelstalige online help bij de Peoplesoft HR Self Service-applicatie te vertalen naar het Nederlands. Vanwege de bijzondere eisen ten aanzien van de implementatie van de vertaalde teksten - aanpassingen werden aangeleverd in WORD en vervolgens geknipt en geplakt in bestaande html-pagina's van Peoplebooks - vroeg het vertaalbureau of ik wilde zorgen voor een passende oplossing.

Tijdens de vertaalwerkzaamheden werd duidelijk dat de kwaliteit van de online help nogal te wensen overliet. In deze vorm zouden de gebruikers er weinig aan hebben en het zou zelfs een negatief effect kunnen hebben op de acceptatie van het nieuwe systeem. Een evaluatierapport aan het einde van het vertaalproject leidde tot een verzoek van de ING om de help te herstructureren.

Voor de nieuwe online help heb ik een intranetsite ontworpen in de huisstijl van de ING, waarmee de nieuwe gebruiker snel aan de slag kan. Het systeem heeft een heldere organisatie- en navigatiestructuur en het bevat zowel een inhoudsopgave als een uitgebreide index en een zoekfunctie.